اینورتر دستگاهی الکترونیکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل می‌کند. فرکانس و ولتاژ خروجی اینورتر معمولاً قابل تنظیم است. برای مشاوره رایگان، بررسی کاتالوگ و خرید اینورتر با کارشناسان دلکو صنعت تماس بگیرید.

 

اینورتر چیست؟

کار یک اینورتر، عکس یک دستگاه یکسو کننده می باشد. در اینورتر می توان فرکانس و ولتاژ خروجی را متناسب با مصرف کننده نهایی تغییر داد. با توجه به قابلیت تغییر فرکانس توسط اینورتر، به آن راه انداز فرکانس متغیر یا درایو فرکانس متغیر Variable Frequency Drive نیز می گویند. باید توجه داشت که در در یک دستگاه راه انداز، فرکانس متغیر یا همان VFD همواره باید در خروجی نسبت ولتاژ به فرکانس را ثابت نگه داشت.در اینورتر شرکت دلکو صنعت هیچ قطعه متحرکی به کار نرفته است. با توجه به تبدیل جریان dc به جریان ac در اینورترها، از آن ها به صورت گسترده در پنل های خورشیدی و انواع باطری ها استفاده می شود. یکی از کاربرد مهم اینورتر تنظیم سرعت الکتروموتور جریان متناوب (الکتروموتورهای تک فاز و سه فاز صنعتی) می باشد.
 

اینورتر

مزایای استفاده از اینورتر

  • کاهش جریان راه اندازی الکتروموتور (راه اندازی نرم)
  • تنظیم ولتاژ ورودی و عدم آسیب به مصرف کننده
  • بهینه سازی مصرف انرژی
  • تغییر جهت چرخش الکتروموتور بدون نیاز به تغییر در سربندی الکتروموتور
  • جلوگیری از ایجاد ضربه مکانیکی مخصوصا در الکتروموتورها و افزایش عمر آنها

اینورتر می تواند میزان بار روی الکتروموتور را تشخیص داده و متناسب با آن جریان ورودی به الکتروموتور را تنظیم کند. این عمل باعث کاهش مصرف برق و کاهش استهلاک الکتروموتور می شود.

اینورتر
 

یک درایو، فرکانس متغیر یا همان اینورتر با تغییر فرکانس و ولتاژ می تواند دور خروجی الکتروموتور را تنظیم نماید. این کار مخصوصا در مولدهایی که نیاز به یک بازه دوری خاص در خروجی است کاربرد فراوان دارد. تغییر سرعت خروجی یک الکتروموتور با تغییر فرکانس صورت می پذیرد. فرکانس و دور با یکدیگر نسبت مستقیم دارند. به عبارتی با افزایش فرکانس دور الکتروموتور افزایش می باید و کاهش فرکانس، دور را کاهش می دهد. از این رو به این نوع اینورترها، درایو کنترل دور نیز می گویند.

یک نکته بسیار مهم در الکتروموتور صنعتی نسبت فرکانس و توان خروجی الکتروموتور است. توان با فرکانس رابطه ای تقریبا خطی و مستقیم دارد. با افزایش فرکانس می توان توان خروجی الکتروموتور را افزایش داد. الکتروموتور معمولا در فرکانس 50 و یا 60 هرتز راه اندازی می‌شوند.

اینورتر


معمولا الکتروموتور توان بالا را با اینورتر راه اندازی می‌کنند. الکتروموتور در هنگام راه اندازی جریانی سه تا شش برابر جریان نامی خود از شبکه دریافت می‌کنند. این جریان بالا باعث آسیب به شبکه و کاهش عمر الکتروموتور می‌شود. اینورتر به صورت هوشمند جریان ورودی به الکتروموتور را در هنگام راه اندازی کنترل می‌کند و باعث می شود که میزان جریان بیش از بیست درصد از جریان نامی الکتروموتور افزایش پیدا نکند.

 

انواع اینورتر یا درایو 

  • اینورتر تک فاز به سه فاز
  • اینورتر سه فاز به سه فاز
  • اینورتر تک فاز به تک فاز


درایو تک به سه امکان راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز با برق تک فاز را فراهم می کنند. این قابلیت برای مصارف خانگی و کارگاه های کوچک که دسترسی به برق سه فاز ندارند مناسب است. اینورترهای تک فاز به سه فاز می توانند الکتروموتور با توان حداکثر چهار کیلووات را راه‌اندازی کنند.

 

اینورتر تک فاز به سه فاز 

  • راه اندازی الکتروموتورهای سه فاز تا توان 4 کیلووات
  • کاهش افزایش جریان ورودی به الکتروموتور در لحظه راه اندازی
  • تغییر دور خروجی الکتروموتور
  • تغییر جهت چرخش شفت الکتروموتور (چپ گرد و راست گرد)
  • راه اندازی الکتروپمپ های خانگی و تنظیم سرعت و کاهش نویز آن
  • ورودی درایو تکفاز به سه فاز همواره ولتاژ 220 یا 230 می باشد و خروجی آن نیز 3 فاز با ولتاژ 220 یا 230 ولت است. باید توجه داشت که اینورترهای تکفاز به سه فاز خروجی 380 ولت تولید نمی کنند.سربندی الکتروموتور در هنگام راه اندازی با این نوع اینورها باید به صورت 220 ولت مثلث باشد.

 

اینورتر تکفاز به تکفاز

ورودی این نوع اینورتر برق تکفاز و خروجی آن نیز تکفاز می باشد. این اینورترها حداکثر تا توان 3 اسب تولید می شوند. مصرف این اینورترها اکثرا برای کنترل دور الکتروموتورهای تکفاز است.

 

اینورتر سه فاز به سه فاز

اینورتر سه به سه برای راه اندازی و کنترل دور الکتروموتورهای سه فاز با ولتاژ 660/380 و 690/400 استفاده می‌شود. باید توجه داشت که این نوع الکتروموتورها را نمی توان با اینورترهای تکفاز به سه فاز راه اندازی کرد زیرا در اینورترهای تک به سه خروجی 380 یا 400 ولت وجود ندارد. یکی از چالش ها و دغدغه مصرف کنندگان گرامی میزان افزایش یا کاهش دور الکتروموتور با استفاده از اینورتر است. توصیه می‌شود دور الکتروموتور هیچگاه بیش از بیست درصد نسبت به دور نامی آن افزایش یا کاهش پیدا نکند.

 

مشکلات افزایش یا کاهش بیش از حد دور الکتروموتور بوسیله اینورتر

  • آسیب به بیرینگ های الکتروموتور با افزایش بیش از حد دور خروجی
  • افزایش صدای الکتروموتور در دورهای بالا
  • داغ کردن الکتروموتور در اثر کاهش بیش از حد دور آن
  • افت توان خروجی به دلیل کاهش فرکانس و کاهش دور الکتروموتور
  • درصورتیکه دور خروجی الکتروموتور به وسیله اینورتر بیش از حد کاهش یابد، توصیه می‌شود که جهت جلوگیری از داغ شدن الکتروموتور از یک فن جداگانه (فن اکسترنال) برای آن استفاده شود.

اینورتر

 

چگونگی انتخاب یک اینورتر

اینورتر شرکت دلکو صنعت معمولا با توجه به توان آنها مشخص می‌شوند. در صورتیکه اینورتر برای راه اندازی الکتروموتور استفاده می شود باید ابتدا توان الکتروموتور مشخص گردد. توان اینورتر باید برابر یا بیشتر از توان الکتروموتور باشد. به عنوان مثال برای یک الکتروموتور با توان 30 کیلو وات باید حداقل یک اینورتر با توان 30 کیلو وات استفاده نمود.

دیدگاه کاربران

به این دسته بندی امتیاز دهید

دیدگاهی ثبت نشده است.