گیربکس های سایکلو به دلیل کوچکی و انتقال گشتاور بالا، در صنایعی که محدودیت فضا وجود دارد و نیاز به انتقال گشتاور بالا داریم، استفاده می شود. برای کسب اطلاع از مدل های مختلف گیربکس سایکلو و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت دلکو صنعت تماس بگیرید.

گیربکس سایکلو

گیربکس سایکلو به نسبت حجم آن، قوی ترین گیربکس ساخته شده می باشد و بیشترین گشتاور ممکن را انتقال می دهد. این گیربکس ها که توسط شرکت دلکو صنعت به بازار عرضه می شونددارای لقی بسیار پایین Low Backlash هستند به همین جهت برای کار در سیستم هایی که نیاز به پاسخ سریع و بدون وقفه متحرک به محرک دارد مناسب است. با توجه به مکانیزم دایره ای شکل درون گیربکس، گاهی به آن گیربکس سیکلوئیدی  Cycloid Gearbox نیز گفته می شود.

اجزای گیربکس سایکلو Cyclo Gearbox

قطعات زیر اجزای یک گیربکس سیکلوئیدی را تشکیل می دهند. آشنایی با انواع اجزای گیربکس سایکلو و نحوه کارکرد هر کدام، کمک بزرگی به استفاده صحیح از گیربکس و تعمیر و نگهداری مناسب آن می کند.

  1. شافت خروجی
  2. رینگ نگهدارنده شفت خروجی
  3. درپوش انتهایی کوچک
  4. پوسته گیربکس
  5. شفت پین شکل
  6. چرخ‌دنده سیکلوئیدی یا چرخ‌دنده سایکلو
  7. بیرینگ (یاتاقان) خارج از مرکز
  8. حلقه فاصله ساز (رینگ اسپیسر)
  9. چرخ‌دنده پینی سوزنی
  10. محفظه چرخ‌دنده پینی
  11. درپوش انتهایی بزرگ
  12. تیغه و کاور فن
  13. شافت ورودی

نحوه عملکرد گیربکس سایکلو

گیربکس های سایکلو عملکرد منظم و چرخشی جالبی دارند.  توان و دور از طریق یک شفت به بیرینگ خارج از مرکز منتقل می شود. یاتاقان به صورت نامتوازن در مرکز گیربکس به حرکت در می آید و باعث ایجاد یک سیکل چرخش منظم (دایره ای شکل) درون محفظه چرخ‌دنده پینی شکل می شود. این حرکت باعث ایجاد یک حرکت آرام و افزایش گشتاور می شود که به طبقه دوم و یا خروجی گیربکس منتقل می‌شود.


‌نسبت تبدیل در گیربکس سیکلوئیدی رابطه مستقیم دارد با تعداد برآمدگی های (بادامک های) چرخ‌دنده پین شکل و دندانه های رینگ  یا همان محفظه در برگیرنده چرخ‌دنده.

به عنوان مثال در تصویر بالا تعداد بادامک های چرخدنده پین شکل که با رنگ قرمز مشخص شده است برابر است با 11 عدد و تعداد دندانه های محفظه رینگی که با رنگ زرد مشخص شده است برابر است با 12 عدد.

نسبت تبدیل گیربکس سیکلوئیدی از رابطه زیر بدست می آید.

P= تعداد دندانه ها

L= تعداد بادامک ها

RATIO=P-LL

برای تصویر بالا نسبت تبدیل برابر با 12 می شود. با فرض اینکه تعداد دندانه ها همواره یک  عدد از تعداد بادامک ها بیشتر باشد، نسبت تبدیل به صورت زیر در می آید:

RATIO=1L

هر چه گیربکس سیکلوئیدی فشرده تر باشد و تعداد دندانه ها و بادامک ها بیشتر باشد، نسبت تبدیل و گشتاور خروجی افزایش می یابد.

تفاوت گیربکس سایکلو و گیربکس خورشیدی

این دو گیربکس در شکل ظاهر بسیار شبیه به همدیگر هستند و حتی گاهی از روی پوسته قابل تشخیص نمی‌باشند ولی مکانیزم عمل آن ها متفاوت است. گیربکس خورشیدی از تعدادی چرخ‌دنده تشکیل شده به صورت هرزگرد به دور دنده خورشیدی حرکت می کنند و باعث ایجاد گشتاور و دور می شوند. در گیربکس سایکلو چرخ‌دنده وجود ندارد و انتقال حرکت توسط حرکت یاتاقان خارج از مرکز صورت می گیرد و با توجه به حرکت بادامک‌ها در محیط داخلی رینگ، حرکت و گشتاور به خارج منتقل می شود. گیربکس های سیکلوئیدی در ابعاد مشابه با گیربکس های خورشیدی، قدرتمندتر بوده و قابلیت انتقال گشتاور بالاتری را دارند. دلیل این موضوع در تعداد قطعات درگیر گیربکس است. در هر لحظه در گیربکس سیکلوئیدی بیش از 50 قطعه با یکدیگر درگیر بوده و کار انتقال گشتاور را انجام می دهند در صورتیکه در گیربکس خورشیدی تنها چند عضو شامل دنده خورشیدی و پینیون ها و رینگ... درگیر انتقال قدرت هستند. هر چه تعداد قطعات درگیر بیشتر باشد فشار بر روی گیربکس کمتر شده و ضریب اطمینان و توانایی گیربکس افزایش می یابد.

تفاوت گیربکس سیکلوئیدی و گیربکس شافت مستقیم

هماهنگونه که در مورد گیربکس خورشیدی گفته شد، گیربکس شافت مستقیم نیز به دلایل مشابه با گیربکس سایکلو از نظر مکانیزم متفاوت است. باید توجه داشت که شباهت ظاهری این دو به همدیگر دلیلی بر جایگزینی گیربکس شافت مستقیم به جای سایکلو نیست. تقریبا همواره می توان از گیربکس سایکلو بجای گیربکس هلیکال و گیربکس خورشیدی استفاده کرد ولی هیچگاه نباید بدون بررسی دقیق و انتخاب صحیح گیربکس های دیگر را جایگزین گیربکس سایکلو نمود.

آیا گیربکس سایکلو نیاز به روانکاری دارد؟

با توجه به اینکه گیربکس سایکلو دارای چرخ‌دنده نیست ممکن است این ذهنیت ایجاد شود که نیاز به روغن و روان‌کاری ندارد در صورتیکه این یک باور اشتباه است. این گیربکس ها همانند سایر گیربکس‌ها نیازمند روغن‌کاری مناسب هستند. با توجه به فضای کم درون گیربکس، همواره باید آن را پر از روغن نگه داشت تا از آسیب به یاتاقان مرکزی و پین ها جلوگیری شود.

مزایای گیربکس سایکلو

  • لقی بسیار پایین و ناچیز
  • ارزان قیمت بودن
  • کوچک بودن و مناسب جهت کار در محدودیت فضا
  • قابلیت انتقال بالاتری گشتاور ممکن نسبت به سایر گیربکس ها (با توجه به ابعاد)
  • احتمال خرابی بسیار پایین (با توجه به تقسیم فشار روی تمامی قطعات)
  • تعمیر و نگهداری راحت

نحوه نصب گیربکس سایکلو

این گیربکس ها به صورت پایه دار و فلنج دار تولید می شوند و قابلیت نصب به صورت افقی و عمودی و در تمامی جهات ممکن را دارا می باشند

گیربکس سایکلو با توجه به قدرت و یاتاقان بندی مناسبی که در خروجی خود دارد، جهت کار در انواع میکسرها و همزن ها مخصوصا به صورت عمودی بسیار مناسب می باشد.

قیمت گیربکس سایکلو

با توجه به قطعات به کار رفته در گیربکس سایکلو و نیز عملکرد آن، هایپر صنعت دلکو ، قیمت گیربکس سایکلو را مناسب حال مشتری و مقرون به صرفه در نظر گرفته است، شما عزیزان می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و خرید گیربکس سایکلو  با کارشناسان و متخصصان شرکت دلکو صنعت تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید. رضایت شما به دلکو صنعت انگیزه فعالیت بیشتری جهت عرضه تجهیزات صنعتی خواهد داد.

دیدگاه کاربران

به این دسته بندی امتیاز دهید

دیدگاهی ثبت نشده است.