جستجوی نام محصول

از

تومان

تا

تومان


پمپ هیدرولیک دنده ای (Gear Pump) یکی از انواع پرمصرف تجهیزات است که به واسطه خصوصیاتی که دارد به وفور در صنعت استفاده می شود. نوع دنده ای به صورت دنده داخلی و دنده خارجی وجود دارد و بر اساس مقدار فشار و دبی مورد نیاز سیستم انتخاب می شود. پمپ دنده ای نوعی جابجایی مثبت هستند که در سیستم برای جابجایی سیالات استفاده می شود. پمپ دنده ای هیدرولیک با استفاده از مش بندی چرخ دنده ها برای انتقال سیال با جابجایی حجمی کار می کنند. این تجهیزات به دلیل توانایی خود در تولید دبی ثابت و منظم در فشارهای بالا و داشتن قطعات متحرک کمتر شناخته شده اند که نگهداری آنها را نسبت به سایر انواع پمپ آسان تر می کند. پمپ‌ دنده‌ای می‌توانند یک جهته یا دو جهت چرخشی داشته باشند و در اندازه‌ها و پیکربندی‌های مختلفی برای کاربردهای مختلف وجود دارند. آنها معمولاً در کاربردهای تولیدی، مانند خطوط تولید، جایی که روغن را از طریق یک سیستم بسته به گردش در می‌آورند و همچنین ماشین های راهسازی که سیستم های مدار باز هستند استفاده می شوند. پمپ دنده ای در برندهای مختلف تولید و عرضه می شوند و معمولاً از پمپ دنده ای هیدرولیک برای سیستم ها با فشار متوسط و فشار بالا استفاده می شود. دلکو صنعت نمایندگی پمپ دنده ای هیدرولیک ایتالیایی، چینی، آلمانی و ایرانی بوده و قابلیت تأمین انواع این تجهیز در دبی و سایزهای مختلف را دارا می باشد. قیمت پمپ دنده ای هیدرولیک در تأمین این تجهیز بسیار مهم است. برای استعلام کف قیمت این محصول با کارشناسان دلکو صنعت تماس حاصل نمایید. ضمن اینکه برای خرید و مشاوره در زمینه پمپ دنده ای هیدرولیک می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

نحوه عملکرد پمپ دنده ای هیدرولیک و قطعات داخلی آن در تماس با روغن

 

پمپ دنده ای هیدرولیک یا گیر پمپ چیست؟

پمپ دنده ای هیدرولیک (Hydraulic Gear Pump) نوع جابجایی مثبت است که از چرخ دنده های درگیر برای تبدیل توان مکانیکی به حرکت انتقالی روغن و ایجاد فشار مناسب در آن استفاده می کند. به دلیل طراحی ساده، قابلیت اطمینان و مقرون به صرفه بودن، آنها یکی از رایج ترین انواع پمپ هیدرولیک که مقدار معینی سیال را در زمان مشخص وارد سیستم می کنند، هستند. پمپ دنده ای هیدرولیک (Hydraulic Gear Pump) یکی از متداول ترین انواع پمپ است که استفاده فراوانی در صنعت دارد، پمپ دنده ای هیدرولیک به صورت پمپ دنده داخلی (Internal Gear Pump) و نوع دنده خارجی (External Gear Pump) تولید می شود. پمپ دنده داخلی که به آن گیر پمپ ماه و ستاره نیز گفته می شود و همچنین پمپ دنده خارجی که از دو دندانه کنار هم تشکیل شده است و با ایجاد فضای خالی بین آن ها عمل دهش و ایجاد فشار و لیتراژ انجام می شود، تنها قسمت کوچکی از دنیای پمپ هیدرولیک دنده ای هستند. این تجهیز در برندهای مختلف ارائه می شود که با توجه به نحوه عملکرد و ویژگی های سیستم، که یکی از برجسته ترین سیستم های انتقال نیرو می باشد، هر کدام از گیر پمپ ویژگی های مربوط به خود را خواهد داشت. دلکو صنعت با داشتن مشاوران هیدرولیک نخبه کشور افتخار این را دارد که شما را در انتخاب نوع دنده ای مناسب برای سیستم کمک کند. در ادامه در مورد انواع دنده ای هیدرولیک قابل ارائه در دلکو صنعت توضیحات بیشتری ارائه می شود.

 

پمپ دنده ای هیدرولیک

انواع پمپ هیدرولیک دنده ای

پمپ هیدرولیک دنده ای در انواع مختلفی تولید و عرضه می شوند. این تجهیز دارای نوع دنده خارجی و ماه و ستاره ای است که به صورت تک و دوبل در برندهای مختلف و با کیفیت های اصلی و چینی ارائه می شوند. علاوه بر این از انواع این تجهیز می توان به نوع شفت، نوع اتصال روغن به ورودی و خروجی، نوع فلنج به صورت چهارپیچ و دو پیچ و نوع شفت که به صورت تک خار، سیزده خار و هزار خار تولید و عرضه می شوند. از نظر فشار کاری این تجهیز به دو مدل کم فشار و پر فشار تقسیم می شود و از نظر جنس بدنه به دو مدل آلومینیومی و چدنی و همچنین از نظر نوع فلنج به دو مدل دو پیچ و چهارپیچ تقسیم می شود. یکی از مهمترین تقسیم بندی انواع پمپ هیدرولیک دنده ای جنس پوسته آن است، نوع آلومینیومی دارای فشارهای متوسط و کم و نوع چدنی با تحمل فشارهای بالا قابلیت های بیشتری داشته و می توانند در مکان های سخت تر به کار برده شوند. ضمن اینکه از نظر قیمتی نیز انواع چدنی دارای قیمت بالاتری بوده و هزینه ای بیشتری را در پی خواهند داشت. از نظر دبی عبوری نیز باید در نظر گرفت که انواع دنده داخلی معمولاً بر حسب سی سی اندازه گیری می شوند در حالت که نوع دنده خارجی بر حسب لیتر بر دقیقه شناخته می شوند. زمانی که دبی یک سیستم بالا باشد و همچنین نیاز به تحمل فشارهای بالاتری نیز است نیاز است که از نوع داخلی استفاده شود چرا که با بدنه چدن و همچنین امکان کوپلینگ و دوبل و چند طبقه بودن می توانند در بسیاری از سیستم های هیدرولیک اعم از تزریق پلاستیک و غیره مورد استفاده قرار گیرند. به طور کلی پمپ دنده ای هیدرولیک بر اساس ساختار و فشار قابل تحمل به دو دسته تقسیم می شوند:

  • دنده خارجی
  • دنده داخلی (دنده ای ماه و ستاره)

در ادامه انواع پمپ هیدرولیک دنده ای توضیح داده می شود.

انواع پمپ دنده ای هیدرولیک

 

مشخصات فنی پمپ دنده ای هیدرولیک

پمپ دنده ای مانند سایر انواع پمپ هیدرولیک مانند پمپ پیستونی هیدرولیک به علت عملکرد روان و دقت بالا و همچین اشغال فضای کم بسیار مورد توجه مشتریان دلکو صنعت است. این نوع تجهیز علاوه بر ویژگی های صنعتی که دارد بسیار مقرون به صرفه است و بیشتر کشورهای آسیایی و اروپایی و آمریکایی فن آوری ساخت را دارا می باشند. در ایران نیز شرکت آرافن نائین اصفهان، External Gear Pump که با پمپ دنده ای هیدرولیک اصفهان شناخته شده است، در لیتراژهای مختلف را ارائه می دهد. بنابراین در دسترس بودن نیز از ویژگی های برجسته پمپ دنده خارجی است. مشخصات فنی این تجهیز شامل فشار ورودی، فشار خروجی، دبی خروجی، دور خروجی، سایز و حجم سیلندر گیر پمپ می شود. در زمان انتخاب و بررسی مشخصات گیر پمپ باید این موارد را به خوبی در نظر گرفت و با محاسبات دقیق نوع آن را انتخاب نمود. علاوه بر این نوع پوسته آلومینیومی و چدنی نیز از جمله مشخصات فنی پمپ دنده ای هستند. معمولاً برای استفاده جنس پوسته اهمیت بسیار بالایی دارد. ضمن اینکه مشخصات دیگر بر مبنای کاتالوگ پمپ دنده ای هیدرولیک مانند فشار و دبی نیز بر عهده خرید کننده گیر پمپ است که باید آن را انتخاب کند. دلکو صنعت آمادگی ارائه مشاوره رایگان، در زمینه مشخصات فنی انواع گیر پمپ در سایز و دبی ها و برندهای مختلف می باشد. در جدول زیر مشخصات فنی برندهای گیر پمپ در حالت مقایسه مشخصات فنی مانند، حداکثر فشار کاری، محدوده جابجایی حجمی، مدل ها و جنس بدنه آورده شده است. برای بدست آورده سایر مشخصات فنی می توان به صفحه برند آن محصول مراجعه کنید.

مشخصات فنی انواع پمپ دنده ای هیدرولیک
برند پمپ دنده ای هیدرولیک حداکثر فشار کاری Cont (بار) محدوده جابجایی حجمی (سی سی بر دور) مدل ها
داخلی ویت 420 3.5 ای 250 IPV, IPVS, IPH, IPS
خارجی گالتک 220 0.89 الی 120 1SP, 2SP, 3SP, 4SP
خارجی روکت M 250 0.33 الی 1.33 ROQUET M SEIRES
خارجی روکت PLC 250 53. 3 الی 150 ROQUET PLC
خارجی مرزوکی 270 0.19 الی 200 MICRO, GHP, 1P. ALP 
خارجی روکت PLA 275 18 الی 56 ROQUET PLA
خارجی بی اند سی 270 3 الی 84 BG10, BG20, BG30
داخلی هایتک 300 8 الی 162.5 HG0, HG1, HG2
خارجی آرافن 160 0.33 الی 150 PM, PLO, PL, PLA, PNA, PNC
خارجی هیدروپک 200 1.22 الی 81 AXH, CXH
خارجی بوندیولی 280 1.37 الی 88 HPLPA1, HPLPA2, HPLPA3
خارجی ویویل 300 0.16 الی 87 XV-0P الی XV-3P
داخلی کاساپا 300 1.12 الی 180 PL, KAPPA, HD
خارجی رکسروت AZPW 250 4 الی 28 AZPW
داخلی رکسروت PGF 250 1.7 الی 40 PGF
داخلی رکسروت PGH 350 5 الی 250 PGH
خارجی هما 250 1.1 الی 116.7 0.5P, 0P1, 1PA, 1PN, 2P1, 2PN
داخلی هما 250 16 الی 206 QR4, QX5
داخلی اکرله 320 7.5 الی 115 EIPC, EIPQ, EIPS, EIPH
خارجی کازل 260 6 الی 40 EDNA, GM

 

مشخصات فنی پمپ دنده ای خارجی هیدرولیک

پمپ دنده خارجی هیدرولی در گروه های سه گانه یا چهارگانه در برندهای مختلف تقسیم بندی می شوند. از مهمترین برندهایی که به تولید پمپ دنده خارجی می کنند می توان به روکت اسپانیا در گروه های سه گانه و همچنین پمپ دنده خارجی راهسازی اشاره کرد. علاوه بر آن دنده خارجی گالتک در گروه های چهارگانه ساخت ایتالیا، دنده خارجی پارکر آلمان، بی اند سی (B&C) ایتالیا، خارجی مرزوکی ایتالیا، خارجی رکسروت، بوندیولی ایتالیا، کاپرونی بلغاری، هما ترکیه، بوخر آلمان، سالامی ایتالیا و سایر برندهای چنی مانند، رکستور، رکسپورت، ZBF ، ویکرز و حتی برند ایرانی مانند آرافن نائین اشاره کرد. پمپ دنده خارجی هیدرولیک حداکثر تا فشار 200 بار مورد استفاده قرار می گیرند و بیشترین دبی که از این مدل ها می توان گرفت در برخی از برندهای ایتالیایی مانند گالتک است که تا 120 لیتر بر دقیقه قابلیت عبور روغن از خود را دارند. ولی معمولاً از پمپ دنده خارجی برای فشار در محدوده 100 الی 200 بار و دبی کمتر از 85 لیتر بر دقیقه استفاده می شود.

نحوه عملکرد پمپ دنده خارجی هیدرولیک

مشخصات فنی پمپ دنده ای داخلی هیدرولیک

پمپ دنده داخلی هیدرولیک یا ماه و ستاره ای که برخی از مشتریان دلکو صنعت، که بزرگترین تأمین کننده و وارد کننده گیر پمپ است، با این نام می شناسند، از مهمترین تجهیزات هستند که وظیفه تحمل فشارهای بالا و همچنین ایجاد دبی در دورهای متغیر موتورهای الکتریکی و سروویی را دارند و در دستگاه های تزریق پلاستیک به صورت عمده از این مدل استفاده می شود. مهمترین برندهای دنده داخلی می تواند به ویت آلمان، اکرله آلمان، رکسروت آلمان و هایتک آمریکا اشاره کرد. علاوه بر این برندها طرح این پمپ دنده داخلی به صورت چینی نیز در دلکو صنعت قابل ارائه می باشد. پمپ دنده داخلی معمولاً برای دبی های پایین و فشارهای بالا استفاده می شود. محدوده دبی مورد استفاده از این تجهیزات معمولاً تا 100 لیتر بر دقیقه و فشار کاری آن ها 200 تا 350 بار است که می توان از این مدل ها به صورت دائم کار در این فشار ها استفاده کرد. اما ذکر این نکته بسیار ضروری است که معمولاً فشار لحظه ای این تجهیزات نباید بیشتر از 400 بار باشد چرا که منجر به خرابی ها و ترکیدگی و از بین رفتن نوع داخلی می شود.

 

نحوه عملکرد پمپ دنده داخلی هیدرولیک

 

پمپ دنده ای هیدرولیک طبقاتی

پمپ دنده ای هیدرولیک امکان این را دارند که به صورت دو طبقه، سه طبقه و حتی چهار طبقه با یکدیگر کوپل شوند. زمانی که پمپ دنده ای با انواع دیگر کوپل می شود معمولاً هر کدام از این وظیفه خاصی را در سیستم ایفا می کند. دو طبقه معمولاً یک سایز کوچک و یک سایز بزرگ با یکدیگر کوپل می شوند و یکی از آن ها وظیفه پر کن سیلندر و دیگری به عنوان تأمین فشار عملگر استفاده می شوند. گیر پمپ دو طبقه استفاده های بسیار زیادی در صنعت داشته و تمامی ماشین های راهسازی نیز می تواند به کار برده شود. مهمترین نکته در گیر پمپ این است که نمی توان تمامی آن را با یکدیگر کوپل کرد. یعنی برای کوپل کردن گیر پمپ به صورت طبقاتی نیاز است که پمپ قابل کوپل باشد. بنابراین انواع پمپ طبقاتی عبارت است از:

  • دو طبقه (دوقلو یا دوبل)
  • سه طبقه
  • چهارطبقه
پمپ هیدرولیک دنده ای دو طبقه و چهار طبقه
پمپ هیدرولیک دنده ای دو طبقه پمپ هیدرولیک دنده ای چهارطبقه

 

طرز کار پمپ دنده ای هیدرولیک 

پمپ دنده ای هیدرولیک به صورت سانتریفیوژی نیست، بلکه پمپ دنده ای به صورت جابجایی مثبت (Positive displacement pump) یا اصطلاحاً پی دی هستند و از دنده های کنار هم تشکیل شده است که اصلی و پینیون، آن را تشکیل می دهند. شفت به شفت الکتروموتور کوپل می شود و منجر به چرخش راننده شده و در اثر حرکت دنده ی راننده، کناری یا به اصطلاح علمی پینیون نیز به حرکت در آمده و با فضایی که بین این Gear به وجود می آید منجر به انتقال سیال روغن به حجم و دبی مورد نظر می گردد. از مهمترین نکاتی که در مورد ماهیت این تجهیز به خصوص پمپ دنده ای اشاره کرده که این مدل تولید کننده فشار نیست بلکه برای ایجاد دبی به کار می رود. باید تحمل فشاری که از طرف الکتروموتور به آن وارد می شود را داشته باشد. پمپ دنده داخلی نیز که اصطلاحاً ماه و ستاره نامیده می شوند به صورتی هستند که یکی از دنده ها داخل دیگری قرار داشته و در اثر حرکت دنده راننده موجب حرکت داخلی شده و عمل دهش روغن انجام می شود. عملکرد پمپ را به طور کلی می توان به صورت مراحل زیر در نظر گرفت:

  • یک محور محرک، دنده ای را داخل محفظه می چرخاند.
  • با چرخش، دنده ها درگیر می شوند و یک محفظه محبوس کننده بین این تجهیزات و محفظه ایجاد می کند.
  • سیال از سمت کم فشار وارد محفظه شده و محفظه محبوس کننده را پر می کند.
  • با ادامه چرخش، محفظه محبوس کننده به دور محفظه ایجاد می شود.
  • حجم کاهنده محفظه، سیال را از سمت فشار بالا خارج می کند.

عملکرد پمپ دنده ای هیدرولیک

 

کاربرد پمپ دنده ای هیدرولیک

به علت اینکه سیستم مبتنی بر مدار مورد نظر در بیشتر صنایع مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از پمپ هیدرولیک دنده ای نیز بسیار رایج می باشد. از جمله کاربرد این تجهیز می تواند به استفاده صنعتی و راهسازی اشاره کرد که استفاده های صنعتی آن عبارتست از:

  • صنایع دارویی
  • صنایع نظامی
  • صنایع غذایی
  • ماشین تزریق پلاستیک
  • صنایع بافندگی و نساجی
  • نیروگاه های صنعتی
  • صنایع پتروشیمی
  • تجهیزات ساختمانی
  • ماشین آلات ابزار
  • ماشین آلات کشاورزی
  • تجهیزات جابجایی مواد
  • سیستم های فرمان

 

مزایای پمپ دنده ای هیدرولیک

  • مقرون به صرفه
  • قابلیت جابجایی سریع
  • قابلیت تعمیر
  • مطابقت با روغن داخلی
  • مطابقت با سیستم ساده و کم فشار
  • ایجاد فشار لحظه ای بالا در مواقع مورد نیاز
  • قابلیت استفاده در پرس های صنعتی و کوچک
  • ساختاری ساده و بسیار منعطف
  • تعمیر و نگهداری بسیار آسان
  • صدای کم
  • راندمان بالا
  • طراحی ساده
  • عملکرد قابل اعتماد
  • هزینه مقرون به صرفه
  • راندمان بالا در سرعت ثابت

 

نصب و راه اندازی پمپ دنده‌ ای هیدرولیک

برای نصب و نگهداری گیر پمپ باید موارد ایمنی و تخصص را در نظر گرفت. جهت نصب پمپ هیدرولیک دنده ای برای عملکرد مناسب و طول عمر آنها مهم است. در اینجا چند نکته کلیدی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود:

  1. جهت: گیر پمپ را می توان در جهت های مختلف از جمله عمودی یا افقی نصب کرد.
  2. چرخش: جهت چرخش درایو و پمپ باید با یکدیگر مطابقت داشته باشند. برای مثال، اگر درایو در خلاف جهت عقربه‌های ساعت کار کند، باید در جهت عقربه‌های ساعت کار کند.
  3. نصب: در صورت نصب عمودی، توصیه می شود در صورت امکان آن را در جهت موتور بالا قرار دهید.
  4. پورت ها: مطمئن شوید که دریچه های مکش و تخلیه به درستی با جهت جریان در یک راستا قرار دارند. استاندارد صنعت این است که چرخ دنده درایو بالاتر از چرخ دنده محرک قرار گیرد که به نام "شکم پایین" نیز شناخته می شود. برای جلوگیری از هرگونه مشکل عملیاتی، رعایت دستورالعمل های سازنده برای نصب Gear Pump بسیار مهم است.

 

ویژگی های برجسته پمپ دنده داخلی هیدرولیک

نکات نصب Gear Pump

  • قبل از نصب، اطمینان حاصل کنید که تمام قطعات و اتصالات به درستی تنظیم شده باشند.
  • محل نصب را با دقت انتخاب کنید و از وجود فضای کافی برای نصب و تعویض قطعات اطمینان حاصل کنید.
  • اتصالات لوله‌ها و شلنگ‌ها را با دقت و به درستی انجام دهید تا هیچ نشتی و رها کردن مایع وجود نداشته باشد.

نکات عملیات راه‌اندازی Gear Pump

  • پیش از راه‌اندازی، مطمئن شوید که تمام اتصالات به درستی انجام شده و هیچ خطری وجود ندارد.
  • قبل از راه‌اندازی، پمپ را به طور کامل با سیال پر کرده و سپس به شبکه برق وصل کنید.

نحوه نگهداری پمپ دنده ای

  • به صورت دوره‌ای و به موقع، سطح روغن موتور و فیلترها را چک کرده و در صورت نیاز تعویض کنید.
  • هر 6 ماه یک بار، پمپ را مورد بازبینی و تست قرار دهید تا از عملکرد صحیح آن اطمینان حاصل شود.
  • با اجرای این مراحل و راهنمای نصب و نگهداری، می‌توانید از عملکرد بهینه و بلند مدت Gear Pump خود اطمینان حاصل کنید.

کاربرد پمپ دنده ای هیدرولیک

برندهای پمپ دنده ای هیدرولیک ایتالیایی، چینی، ایرانی

پمپ هیدرولیک دنده ای برندهای بسیار با کیفیتی دارند که بر مبنای برند و کیفیتی که پمپ هیدرولیک دنده ای دارد قیمت آن مشخص می شود. وقتی صحبت از تولید کنندگان و برندهای اصلی گیر پمپ می شود، چندین شرکت قابل توجه وجود دارند که در تولید این قطعات ضروری صنعتی تخصص دارند. پارکر یک تولید کننده معروف است که خط جامعی از پمپ هیدرولیک، از جمله Gear Pump را ارائه می دهد که عملکرد ایده آلی را در کاربردهای صنعتی و موبایلی پرکار ارائه می دهد. این شرکت طیف وسیعی از پمپ، موتورها، تقسیم کننده های جریان را ارائه می دهد و می تواند جایگزین اکثر مارک های رایج در بازار شود. این تولیدکنندگان به دلیل تعهدشان به نوآوری و کیفیت در صنعت پمپ شناخته می شوند. اگر به دنبال یک Gear Pump هستید، این سازندگان نقطه شروع خوبی برای یافتن محصولی هستند که نیازهای خاص شما را برآورده کند. در ادامه هر یک از تولید کنندگان نوع داخلی و خارجی به تفکیک مورد بررسی قرار گرفته است. از مهمترین برند های انواع گیر پمپ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پمپ هیدرولیک دنده ای ایتالیایی
  • پمپ هیدرولیک دنده ای چینی
  • پمپ هیدرولیک دنده ای ایرانی

 

انواع برندهای پمپ دنده ای داخلی هیدرولیک آلمانی، ایتالیایی

مهمترین برندهای پمپ دنده داخلی هیدرولیک (Internal Gear Pump) عبارت است از:

ویت آلمان PGH رکسروت آلمان

پمپ هیدرولیک دنده ای ویت آلمان

پمپ هیدرولیک دنده ای رکسروت pgh

پمپ دنده ای ویت از دبی 5 الی 185 لیتر در دقیقه در 1500RPM و حداکثر فشار لحظه ای 420 بار می باشد. این پمپ در چهار گروه پر فشار تولید شده و به صورت دو پیچ و چهار پیچ قابلیت نصب دارد.

پمپ دنده داخلی PGH REXROTH در چهار سایز مختلف تولید شده و دارای حجم جابجایی از 5 الی 250 سی سی بر دور و حداکثر فشار کاری این پمپ 350 بار می باشد
اکرله آلمان بوخر
پمپ هیدرولیک دنده ای اکرله آلمان پمپ هیدرولیک دنده ای بوخر آلمان

پمپ دنده ای هیدرولیک اکرله ساخت کشور آلمان بوده و حداکثر سرعت پمپ ها تا 4000 دور در دقیقه می باشد. فشار کاری دائم پمپ دنده داخلی اکرله از 250 تا 320 بار متغیر است. و جابجایی حجمی این پمپ برای مدل EIPQ برابر با 7.5 الی 37.5 سی سی بر دور می باشد.

پمپ دنده ای هیدرولیک بوخر ساخت کشور آلمان و شرکت Bucher Hydraulics یکی از انواع پمپ هیدرولیک با دبی و قابلیت های فشار متفاوت را ارائه می دهد. پمپ Bucher می توانند نرخ جریان را از 0.25 gpm تا 15 gpm عبور دهند فشار دائم کار پمپ ها به گونه ای طراحی شده اند که تا فشار 4000 psi کار کنند.
رکسروت PGF کاساپا
پمپ هیدرولیک دنده ای pgf رکسروت آلمان پمپ هیدرولیک دنده ای کاساپا ایتالیا
پمپ دنده ای هیدرولیک رکسروت PGF در سه سایز مختلف و از 1.7 سی سی الی 40 سی سی بر دور تولید می شود. حداکثر فشار دائم کار پمپ دنده داخلی رکسروت PGF 250 بار می باشد. پمپ دنده ای هیدرولیک کاساپا در دو مدل Kappa K و Whisper WSP عرضه می گردد و محدوده حجم جابجایی آن ها در پوسته های کوچک 1.12 سی سی بر دور الی 34.98 سی سی بر دور است. حداکثر فشار دائم کار این پمپ ها 300 بار است. ضمن اینکه مدل های پوسته بزرگتر گیر پمپ کاساپا با حجم های جابجایی بالاتر و به صورت پوسته آلومینیومی و پوسته چدنی موجود می باشد.

 

انواع برندهای پمپ هیدرولیک دنده ای خارجی

مهمترین برندهای پمپ دنده خارجی هیدرولیک (External Gear PUmp) عبارت است از:

روکت PLA اسپانیا مرزوکی ایتالیا
پمپ دنده خارجی هیدرولیک روکت اسپانیا پمپ هیدرولیک دنده ای مرزوکی
پمپ دنده خارجی روکت سری PLA که گروه سه پمپ های روکت به حساب می آید دارای دبی از 27 لیتر بر دقیقه الی 84 لیتر بر دقیقه و شفت صاف بوده و اتصالات کناری به صورت فلنچی و رزوه ای می باشد. حداکثر فشار کاری این پمپ 250 بار می باشد. پمپ دنده خارجی مرزوکی در مدل های میکرو، 1Pو ALP و GHP عرضه می شوند. مدل میکرو به دو گروه 0.25 و 0.5 تقسیم می شود که همانطور که از اسم آن مشخص است دارای دبی های زیر یک لیتر هستند. مدل های سه گانه P مرزوکی که گروه های یک الی سه آن نامیده می شوند دارای محدوده جابجایی 1.5 الی 284 لیتر بر دقیقه هستند. فشار دائم کار پمپ دنده خارجی مرزوکی 200 بار و حداکثر فشار قابل تحمل آن 270 بار است و یکی از مرغوب ترین انواع دنده خارجی ایتالیایی است.
کاپرونی بی اند سی
پمپ هیدرولیک دنده خارجی کاپرونی بلغاری پمپ هیدرولیک دنده خارجی بی اند سی ایتالیا
پمپ هیدرولیک دنده خارجی کاپرونی به گروه های 00، 10، 20، 20H،30 , 40 تقسیم می شود. دبی این مدل ها در محدوده 0.2 الی 60 سی سی قرار دارد و به علت کم حجم بودن و قیمت مناسب در موارد صنعتی و موبایل به وفور از این مدل بلغاری استفاده می شود. پمپ هیدرولیک دنده ای B&C ایتالیا در سه گروه BG10، BG20 و BG30 تولید می شود. حداکثر فشار کاری این مدل 290 بار بوده و اتصال آن به الکتروموتور به صورت فلنچ چهار پیچ انجام می شود. ضمن اینکه شفت در گروه های یک و دو به صورت کونیک و در گروه سه به صورت صاف تک خار می باشد و نحوه نصب به شیلنگ های روغن به صورت رزوه ای و فلنچی دو منظوره انجام می گیرد.
پارکر ویویل
پمپ هیدرولیک دنده ای پارکر پمپ هیدرولیک دنده ای ویویل ایتالیا
گیر پمپ پارکر در سه فریم تولید می شود و دارای محدوده جابجایی از 2 الی 52 سی سی بر دور هستند، حداکثر فشار قابل تحمل این مدل 4000 پی اس آی بوده و حداکثر دور الکتروموتور قابل کوپل 4000 دور می باشد. پمپ دنده خارجی Vivoil ایتالیا یکی از انواع دنده ای است که دارای محدوده جابجایی 0.16 الی 86.87 سی سی بر دور بوده و فشار حداکثر لحظه ای این مدل 320 بار می باشد. سرعت چرخش این مدل تا 9000 دور در دقیقه می تواند در نظر گرفته شود.

 

سیل مکانیکی پمپ هیدرولیک دنده ای

سیل مکانیکی اجزای مهمی هستند که از نشت و آلودگی در سیستم جلوگیری می کنند. آنها معمولاً از مواد نرم ساخته می شوند و در شیارها محکم می شوند یا در ترکیبی از حلقه ها ثابت می شوند تا یک مجموعه سیل مکانیکی تشکیل دهند. سیل مکانیکی ها با ایجاد مانعی بین روغن پرفشار و سمت کم فشار کار می کنند و اطمینان می دهند که روغن به عقب حرکت نمی کند. این اغلب از طریق طراحی صفحه رانش متعادل با فشار به دست می آید، که در آن فشار روغن به صورت مکانیکی صفحات رانش را در مقابل وجه دنده متعادل می کند و یک سیل مکانیکی ایجاد می کند.

سیل مکانیکی و درج کانال روغن نیز برای کنترل جریان روغن و جلوگیری از نشت آن بین صفحه و ریخته گری های مجاور استفاده می شود. در برخی از انواع داخلی، یک سیل مکانیکی هلالی شکل اضافی ممکن است وجود داشته باشد تا چرخ دنده‌ها را جدا نگه دارد و جریان گردابی را کاهش دهد. نگهداری صحیح این آب بندی ها برای طول عمر و کارایی گیر پمپ ضروری است. دلکو صنعت ارائه دهنده انواع این پمپ با سیل مکانیکی NBR و وایتون می باشد. معمولاً از سیل مکانیکی NBR برای جلوگیری از نشست سیالاتی مانند روغن با ویسکوزیته 10 الی 80 سانتی استوک استفاده می شود در حالی که سیل مکانیکی وایتون برای سیال های خورنده مانند گازوئیل استفاده می شود و نشستی در سیستم را به شدت کاهش می دهد. امکان جابجایی سیل مکانیکی در نوع دنده ای نیز وجود دارد.

 

عمر پمپ دنده ای هیدرولیک

طول عمر پمپ دنده ای هیدرولیک بسته به عوامل مختلفی از جمله کیفیت، نوع سیالی که در آن استفاده می شود، شیوه های نگهداری و شرایط عملیاتی می تواند بسیار متفاوت باشد. به طور کلی، پمپ هیدرولیک دنده ای می توانند بین 10 تا 15 سال عمر کنند. با این حال، با تعمیر و نگهداری مناسب و عملکرد مطابق با مشخصات سازنده، برخی از تجهیزات ممکن است برای 15 تا 20 سال یا حتی بیشتر کار کنند. نظارت بر سلامت عملکرد و رفع هرگونه مشکل به سرعت برای افزایش عمر مفید آن بسیار مهم است. عوامل کلیدی که به طول عمر پمپ دنده ای هیدرولیک کمک می کنند عبارتند از:

  • کیفیت: سرمایه گذاری در پمپ با کیفیت بالا می تواند منجر به طول عمر بیشتر شود.
  • کیفیت سیال: استفاده از مایع تمیز و با کیفیت به جلوگیری از سایش و پارگی کمک می کند.
  • تعمیر و نگهداری: تعمیر و نگهداری منظم طبق دستورالعمل های سازنده بسیار مهم است.
  • شرایط عملیاتی: اطمینان از عملکرد مطابق با پارامترهای طراحی و جلوگیری از بارگذاری توان الکتروموتور بیش از حد.

 

گلدونی و کوپلینگ پمپ هیدرولیک دنده ای

کوپلینگ و گلدانی مطابق با گروه پمپ و همچنین گروه الکتروموتور کوپل شده انتخاب می شود. معمولاً کوپلینگ ها در دو نوع ژله ای و خورشیدی وجود دارند که برای اتصال به کار می روند. گلدونی از شکل خاصی برخوردار هست که حتی می تواند گروه های یک، دو سه و چهار از انواع پمپ را مطابق با نیاز به الکتروموتور مربوطه کوپل کرد. کوپلینگ به موتور باید به گونه ای باشد که از صدای بیش از حد و لرزش جلوگیری کند. این لرزش موجود می شود که در ادامه بازدهی و عملکرد تجهیزات پایین آماده و عملکرد بالایی که انتظار داریم برآورده نشود. گلدونی در تجهیزات یکی از اتصالات مهم به شمار می آید که معمولاً از جنس آلومینیوم ساخته می شود در نمونه های چدنی نیز ساخته می شود ولی هزینه برای کاربر نیز بیشتر می شود. کوپلینگ خورشیدی نیاز به تراشکاری دارد و معمولاً باید مطابق با شفت موتور و مطابق با طراحی هایی که مربوط به سیستم های دو طبقه یا سه طبقه است ایجاد گردد. معمولاً الکتروموتوری که با این مدل از پمپ ها کوپل می شود دارای دور 1500 بوده و فلنجی که نصب می شود فلنج بزرگ الکتروموتور است. فلنج الکتروموتور در انواع مختلف کوچک، متوسط و بزرگ وجود دارد. فلنجی که برای کوپلینگ اهمیت دارد فلنج بزرگ است. زمانی که فلنج مربوط به الکتروموتور کوپل شده کوچک باشه در این صورت امکان کوپل وجود ندارد و نمی تواند گشتاور و دور مورد نظر را انتقال دهد و سیستم عملاً هیچ بازدهی نخواهد داشت. برای جلوگیری از عدم بازدهی بالا و همچنین عملکرد مناسب نیاز است که تمامی اتصالات به خوبی بررسی شود. حتی اتصالات مربوط به فلنج های کناری که می تواند باعث شود که عمل مکش و دهش روغن به خوبی انجام شود. برای ساخت الکتروپمپ نیاز به گلدونی و کوپلینگ با کیفیت است چرا که این تجهیزات به صورت شاسی شده و کوپل شده برای ایجاد کارایی مثبت تحویل داده می شوند. این تجهیزات گاهی اوقات به گونه ای کوپل می شوند که ارتفاع گلدانی از ارتفاع موتور بیشتر شده در نتیجه باعث می شود که لقی در هنگام نصب افقی به وجود بیاید. بنابراین رایج است که پمپ دنده ای هیدرولیک به صورت عمودی نصب شده و حداکثر فشار درخواستی برای دهش در آن در نظر گرفته شود.

 

تعمیر پمپ هیدرولیک دنده ای

یکی از اصلی ترین نیازهای صنعت بازیابی قطعات می شود. در سیستم هیدرولیک نیز تعمیر پمپ دنده ای هیدرولیک و همچنین ساخت آن بسیار مهم است . زمانی که صحبت از تعمیر می شود نیاز به آموزش تعمیر پمپ هیدرولیک دنده ای نیز می باشد. برای تعمیر پمپ هیدرولیک دنده ای چینی و ایتالیایی، ایرانی و همچنین سایر برندها باید آموزش و همچنین عیب هایی های مربوطه به صورت کامل انجام گیرد. زمانی که طرز کار پمپ دنده ای هیدرولیک صحیح نباشد در این صورت منجر به خرابی و همچنین کم شدن راندمان آن تا حد بسیار بالا خواهد شد. راندمان یک سیستم تا حد بسیار زیادی به آموزش و همچنین نوع استفاده بر اساس کاتالوگ پمپ دنده ای هیدرولیک می باشد. بررسی دقیق کاتالوگ و بدست آوردن آموزش های مربوطه در به کار بردن این تجهیز اهمیت بسیار زیادی دارد که منجر به تعمیرات دوره ای آن نشود. نوع تعمیر انواع آن بسیار متفاوت است. استفاده از دستگاه های تست فشار پمپ دنده ای هیدرولیک برای عیب یابی و همچنین تعمیر آن بسیار مهم بوده و منجر به تعمیر صحیح آن خواهد شد. زمانی که نیاز به فشار و همچنین دبی مورد نیاز است تعمیر می تواند به طور مخصوص منجر به افزایش راندمان و همچنین بازدهی سیستم گردد.

 

قیمت پمپ دنده ای هیدرولیک

قیمت پمپ دنده ای می تواند به شدت متغیر باشد و به چندین عامل بستگی دارد، از جمله:

  1. اندازه: گیر پمپ بزرگتر که می توانند جریان های بالاتر را تحمل کنند، گران تر از انواع کوچکتر خواهند بود.
  2. رتبه بندی فشار: مدل هایی که برای کاربردهای فشار بالا طراحی شده اند، هزینه بیشتری خواهند داشت.
  3. مواد: گیر پمپ که از مواد بادوام تری مانند فولاد ضد زنگ ساخته شده اند، گران تر از انواع ساخته شده از فولاد معمولی خواهند بود.
  4. ویژگی ها: مدل هایی که دارای ویژگی های اضافی مانند شیرهای تخلیه فشار یا فیلترها هستند، گران تر خواهند بود.
  5. برند: برخی از برندها به دلیل کیفیت و عملکردشان شناخته شده اند و قیمت بالاتری خواهند داشت.

گیر پمپ بر اساس نوع و همچنین برند آن قیمت گذاری می شود. مدل های داخلی از نظر قیمتی گرانتر از انواع خارجی هستند ولی نوع خارجی به علت مقرون به صرفه بودن و تنوع در صنعت از استقبال بیشتری برخوردار است. برای استعلام قیمت پمپ هیدرولیک دنده ای با کارشناسان دلکو صنعت تماس بگیرید. دلکو صنعت ارائه دهنده انواع پمپ دنده ای (داخلی، خارجی) در برندهای مختلف و با ظرفیت های دبی مختلف می باشد.

سوالات متداول

بله، با توجه به اینکه با افزایش دبی پمپ مقدار سرعت نیز افزایش می یابد می توان پمپ هیدرولیک دنده ای را جابجا نمود ولی باید به توان موتور نیز دقت کرد که بتواند فشار مورد نظر را همچنان در پمپ ایجاد کند.

بستگی به استفاده و کارکرد و همچنین هزینه ای است که برای کار انجام شود. معمولاً پمپ دنده خارجی هیدرولیک برای موتور با دور 1500 دور بر دقیقه استفاده می شود و فشار پایینی را نسبت به پمپ های دنده داخلی که در تمامی دورهای الکتروموتور استفاده می شوند، دارند.

برای تشخیص نشتی در پمپ دنده‌ای هیدرولیک می‌توانید به دقت اتصالات و لوله‌ها را بررسی کنید. همچنین می‌توان با استفاده از روش‌های آزمایشی نظیر رسم روغن روی سطح پمپ یا استفاده از دستگاه‌های تشخیص نشتی، لیک را تشخیص دهید.

برای افزایش عمر مفید پمپ دنده‌ ای هیدرولیک، می‌توانید به تعمیرات و نگهداری منظم پمپ توجه کنید، از استفاده از روغن هیدرولیک با کیفیت و مناسب استفاده کنید، از اتصالات و لوله‌ ها به درستی نصب کنید و از ورود ذرات خارجی به پمپ جلوگیری کنید.

دیدگاه کاربران

به این دسته بندی امتیاز دهید

دریانی

۱۴۰۳/۰۲/۲۶

مطالب درباره پمپ هیدرولیک دنده ای بسیار عالی بود، در رابطه با پمپ دنده داخلی اطلاعات بسیار مفیدی بدست آوردم،

۱۴۰۳/۰۲/۲۷

سلام جناب دریانی. سپاس

مرادزاده

۱۴۰۳/۰۷/۰۳

سلام، نیاز به پمپ دنده ای دوبل دارم که دوقلو باشه. پلاک نداره. چطور میتونم همون رو تهیه کنم؟

۱۴۰۳/۰۷/۰۳

سلام جناب مرادزاده. برای جایگزین کردن این پمپ دوقولو نیاز هست که اندازه سیلندر یکی از پمپ ها گرفته شود و نوع نصب به درایو و پورت های ورودی و خروجی مشخص شوند.

محمدی

۱۴۰۳/۰۷/۱۱

با سلام. پمپ دنده ای نیاز دارم که کوچک باشه و داخل فضای گاوصندوق جا بشه، چون می‌خوام برای بالابر استفاده کنم، لطفا راهنماییم کنید.

۱۴۰۳/۰۷/۱۲

سلام جناب محمدی، پمپ های دنده ای گروه یک رو پیشنهاد میکنیم که با کمترین فضا بیشترین فشار کاری رو تحمل میکنند.