فروش انواع الکتروموتورهای معمولی از طریق هایپر صنعت دلکو

الکتروموتور وسیله‌ای است که می تواند انرژی الکتریکی را دریافت و آن را به انرژی مکانیکی تبدیل کند. گشتاور و توان تولیدی توسط الکتروموتور به وسیله شفت دوار خروجی منتقل می شود. الکتروموتورها با توجه به برق مصرفی به دو بخش تکفاز و سه فاز تقسیم می شوند و شما صنعتگران و مشتریان عزیز می‌توانید انواع الکتروموتورهای معمولی را از طریق  هایپر صنعت دلکو سفارش دهید.

 

فروش الکتروموتور سه فاز و تکفاز AC

الکتروموتورهای جریان متناوب (AC) به صورت سه فاز و تکفاز تولید می شوند. الکتروموتورهای تکفاز برای توان‌های پایین کاربرد دارند. به عنوان مثال در مصارف خانگی و کارگاهی و جاهایی که نیاز به توان و گشتاور پایین باشد و دسترسی به برق سه فاز وجود نداشته باشد از الکتروموتورهای تکفاز استفاده می شود. ولتاژ این الکتروموتورها به صورت 220/380 و یا 230/400 است. الکتروموتور تک فاز معمولا از توان 0.12 کیلووات تا 2.2 کیلووات (گاهی 3 کیلووات) عرضه می‌شوند. یک الکتروموتور تک فاز می تواند به صورت رله ای (دارای یک خازن) و یا کلاچ دار (دارای دو خازن) باشد.

 

 چه موقع باید از الکتروموتور تکفاز رله ای و چه موقع باید از الکتروموتور تکفاز کلاچ دار استفاده کرد؟

در صورتی‌که در هنگام راه اندازی، الکتروموتور زیر بار حداکثری خود نباشد و نیاز به گشتاور راه اندازی بالایی نباشد، می توان از الکتروموتور رله ای استفاده کرد. به عنوان مثال کانوایرهایی که بعد از شروع به کار محصول بر روی آن قرار می گیرد و قبل از رسید الکتروموتور به بار نامی خود بدون ظرفیت کار کند. گاهی مجبور هستیم الکتروموتور تکفاز را در شرایطی روشن کنیم که تحت بار حداکثری خود قرار دارد. به عنوان مثال همزن هایی که سیال درون یک همزن را به حرکت در می آورند و قبل از شروع به کار، مخزن پر از سیال است و الکتروموتور تکفاز باید در لحظه شروع به کار گشتاور بالایی را اعمال کند. در چنین شرایطی از الکتروموتور تکفاز کلاچ دار استفاده می کنیم.

 

 

یک الکتروموتور تکفاز نسبت به یک الکتروموتور سه فاز با شرایط یکسان از توان و دور و نحوه نصب، قیمت بالاتری دارد. دلیل گران تر بودن الکتروموتورهای تکفاز وجود خازن در آن ها می باشد. الکتروموتورهای تک فاز کلاچ دار از نوع رله ای خود قیمت بالاتری دارند.

الکتروموتور معمولی موتوژن از جمله الکتروموتورهای تکفاز ایرانی می توان به دو برند موتوژن و الکتروژن اشاره کرد. همچنین شرکت‌های کایجیلی (KAIJIELI)، استریم (STREAM)، ارسم (ERCEM)، گوانگلو، ایده آل، بارلی ... از مهمترین برندهای چینی موجود در بازار هستند.

 

اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور

یک الکتروموتور از دو بخش اصلی روتور (بخش متحرک) و استاتور (بخش ثابت) تشکیل شده است که هر دو دارای سیم پیچ می باشند. پوسته الکتروموتور می تواند از جنس چدن و یا آلومینیوم باشد. انتخاب جنس پوسته بر عهده مشتری می باشد. پوسته چدنی از پوسته آلومینیومی وزن بیشتری دارد و قیمت آن نیز بیشتر می باشد. معمولا در توان های پایین از پوسته آلومینیومی و در توان های بالا از پوسته چدنی استفاده می شود. در صورتی‌که محل نصب الکتروموتور دارای ارتعاش باشد و نیاز به پوسته مقاوم تری باشد، مدل چدنی توصیه می شود. همچنین برای کاهش وزن محصول نهایی و یا عدم فشار به سازه، می‌توان مدل آلومینیومی را به کار برد. کاسه بادگیر عقب، درپوش جلو، جعبه تقسیم، بیرینگ ها و فن از دیگر اجزای مهم یک الکتروموتور است.

انتخاب الکتروموتور برای گیربکس

یکی از دلایل خرید الکتروموتور توسط مشتری، کوپل کردن آن با گیربکس می باشد. هر الکتروموتور به سه صورت به گیربکس وصل می شود:

کوپل مستقیم (گیرموتور) : این روش معمولا توسط کارخانه‌های سازنده موتور و گیربکس انجام می‌شود. الکتروموتور بدون فلنج است و چرخ‌دنده طبقه اول کاهش دور بر روی شفت الکتروموتور قرار می گیرد.

کوپل با فلنج (الکترو گیربکس) : در این روش خروجی الکتروموتور دارای یکی از دو نوع فلنج بزرگ (B5) و یا کوچک (B14) است. ورودی گیربکس نیز فلنج (مطابق با فلنج الکتروموتور) قرار دارد. شفت الکتروموتور درون هالوی گیربکس می رود و فلنج ها به یکدیگر پیچ می شوند. این روش پرکاربرد ترین و متداول ترین روش اتصال موتور و گیربکس است.

استفاده از کوپلینگ : گاهی اوقات ورودی گیربکس شفت دار می باشد (مانند گیربکس های حلزونی سری VF) در این شرایط موتور و گیربکس بر روی یک شاسی قرار داده می شوند. ورودی گیربکس شافت و الکتروموتور هم پایه دار است. شفت الکتروموتور به وسیله یکی از انواع کوپلینگ به شفت گیربکس وصل می شود. معمولا در توان های بالا از کوپلینگ‌های هیدرولیکی استفاده می شود. این روش اتصال موتور گیربکس در ساخت بالابرهای ساختمانی کاربرد دارد.

 

نحوه انتخاب الکتروموتور مناسب

مهمترین فاکتور در خرید الکتروموتور معمولی، محاسبه توان و دور مناسب و نحوه نصب آن است. توان الکتروموتور با توجه به میزان گشتاور خروجی مورد نیاز برای به حرکت در آوردن دستگاه انتخاب می‌شود. الکتروموتورهای ولتاژ پایین معمولا در توان های 0.06 کیلووات تا 630 کیلووات تولید می شوند. دور الکتروموتور می توان 750، 1000، 1500 و یا 3000 دور در دقیقه باشد. الکتروموتورها می توانند به وسیله پایه و یا فلنج نصب شوند. ولتاژ، کلاس حرارتی، ارتفاع محل نصب، دمای محیط ... از مواردی هستند که باید در انتخاب الکتروموتور مدنظر قرار گیرد. باید توجه داشت که توان الکتروموتور در شرایط دمایی 40 درجه سانتیگراد و ارتفاع 1000 متر از سطع دریا ذکر می شود در نتیجه هرگونه تغییری در این دو پارامتر منجر به تغییر توان خروجی می شود.

کارشناسان مجرب گروه صنعتی دلکو با افتخار آماده راهنمایی و مشاوره به شما عزیزان جهت انتخاب الکتروموتور مناسب از برندهای مختلف می باشند. با ما در تماس باشید

 

عواملی که باعث آسیب به الکتروموتور می شود

  • افزایش بار
  • ولتاژ بیش از حد یا کمتر از حد مجاز
  • نوسانات زیاد فرکانس
  • رطوبت افزایش درجه حرارت محیط
  • راه اندازی نامناسب
  • عدم نصب مناسب
  • ایجاد لرزش
  • خرابی یاتاقان ها
  • تهویه نامناسب و گرد و خاک
  • اتصال نامناسب موتور به شبکه
  • عدم سرویس و نگهداری مناسب
  • عدم توجه به کلاس حرارتی (عایقی) مناسب
  • ضربه به پره های الکتروموتور و شکستگی آن ها
  • نامناسب بودن کابل تغذیه
  • نداشتن رله حفاظتی مناسب
  • دو فاز شدن
  • خرابی سنسورهای حرارتی
  • از بین رفتن پوشش عایقی سیم پیچ
  • شکستگی و از کار افتادن پروانه خنک کن

دیدگاه کاربران

به این دسته بندی امتیاز دهید

دیدگاهی ثبت نشده است.